Når krisen kradser...

Timen mellem nat og morgen.

 

Sponsoreret reklame for Mette Rygaard Terapi.

Jeg vågnede kl 3 i nat. Badet i sved, med ængstelighedens iskolde hånd omkring min nakke. Vågent mareridt. En malstrøm af tanker, der kredser om det samme og det samme. Jeg har prøvet det hundrede gange før og det sidste års tid med min MS som min følgesvend, er søvnløsheden blevt en del af mig. Normalt for mig ikke at kunne finde ro. Til at slippe.

På femte time, bliver det pivlyst udenfor. Fuglefløjt. Skraldespandene i gården er tømt og avisen forlængst smidt op ad vores dør. 

Nogen skrev en gang, at der i timen mellem nat og morgen er frit spil for alverdens bekymringer, for man ligger (som man har redt) og vrider sig i et vandret ekko. Tankemylder. Mavepine. Hjertebanken. I timen mellem nat og morgen, er det svært at give sig hen. Og alt for let et at overgive sig til en ængsteligheden.

Jeg har gået i terapi hos Mette Rygaard i nogle måneder nu. Det har været et varmt og kærligt møde. Jeg har flere gange i mit liv, haft brug for hjælp til at tackle mine bekymringer. Jeg tror det ligger i mit dna at gruble og livet. En del faktisk. Det har gjort mit ret så hærdet, men i kraft af min ukuelige optimisme, lykkedes det mig faktisk at komme igennem livet med letheden forrest.

Alligevel sker det igen og igen, at den coating af positiv energi der normalt holder ængsteligheden stangen, forvinder. Den smuldrer ind når bekymringerne hober sig op og kan til sidst ikke modstå angrebet. Så må vi bygge op igen og tackle de ting der nu skal tackles.

Udover en konstant bekymring for fremtiden og al uvisheden, som er inkluderet MS pakken, så har de sidste måneders Corona lock-down virkelig slidt på mig. Dels er der hele afvikling af kulturen, som både er mit levebrød og min passion, dels er der alle afstandsprincipperne og isolationen.

 

 

Det var held i uheld, at jeg var opstartet hos Mette før alt det her startede. Og selvom vi naturligvis måtte holde pause i en periode, så var det dobbelt så fantastisk at starte op hos hende igen. Fantastisk atter at møde op i det trygge rum, som Mette har skabt.

Terapeuter er forskellige, som mennesker er forskellige…Mette passer rigtig godt til mig. Hendes tearpeutiske rum er fuld af omsorg og varme. Og selvom Mette og jeg har “samarbejdet” om vores forløb, så er det lang mere end en samarbejdsaftale jeg fik ud af det.

Det kan være svært at finde den rette terapeut, for det er en jungle af tilbud derude. Og jeg kan selvsagt ikke påstå, at et forløb hos Mette ville passe til alle temperamenter og udfordringer, men hvis du har brug for empati, omsorg og forståelse i mødet med din behandler, kan du næppe finde nogen bedre. Jeg har oplevet flere gange, at Mette er blevet direkte rørt, når jeg har ventileret mine tanker og udstillet min sårbarhed og det siger noget rigtig godt om hendes person.

Grublerierne og de søvnløse nætter har Mette hjulpet mig med at få styr på. De må nemlig gerne være der. De er ikke farlige. Det vigtigste er sådan set at lufte dem til andre, fremfor kun at lade dem cirkle rundt inde i dit eget hoved. Der var Mette den rette for mig.

 

De varmeste anbefalinger herfra.

 

XXX Fie

Mette holder til på Østerbro i København, og du kan fange hende her:
@metterygaardterapi
Tlf. 24403503

Hvis I vil læse om mine tanker inden forløbet, så kan du læse dem her: https://ansoesp.dk/2020/02/12/det-mentalt-det-galt/

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Når krisen kradser...